dimarts, 17 de novembre del 2009
Perquè els asiàtics no toleren l'alcohol?
Segons revelen les estadístiques, hi ha molts menys alcohòlics al Japó, Corea i Xina que en països d'Europa i Amèrica. La raó de que hi hagi menys orientals addictes a l'alcohol etílic o etanol, una droga que actua a nivell del sistema nerviós central i que afecta ¿les funcions essencials de l'aparell psicomotor, s'ha de buscar en una intolerància de l'organisme a aquesta substància. Científics de l'Institut de Genètica Humana de la Universitat d'Hamburg han descobert que es tracta d'un trastorn genètic, que es tradueix en un enzim defectuós. Molta gent d'origen mongòlic. igual que en altres grups racials, es posa a morir així que prova una gota d'alcohol, el pols se'ls accelera, senten forts dolors d'estómac, sembla que els va a esclatar el cap i la cara se'ls torna vermella com un presa et causa d'una pujada espontània de la temperatura En els darrers anys, els científics han descobert els enzims que trenquen l'alcohol, així com les causes de la sensibilització i addicció a aquest líquid, i els danys que produeix en l'organisme. La ruptura de l'alcohol en el fetge passa per dues etapes. En primer lloc l'enzim alcohol deshidrogenasa (ADH) s'oxida l'eta no a acetaldehid. Després, aquest es converteix, mitjançant l'acció de l'aldehid deshidrogenasa (ALDH), en acetat. La toxicitat de l'alcohol recau principalment en el acetaldehid, la capacitat d'acció depèn de la quantitat de ALDH disponible. Com a conseqüència de la toxicitat, el cos ibera hormones i neurotransmissors, com l'adrenalina i les catecolamines respectivament, que dilaten els vasos sanguinis provocant l'enrogiment de la cara i l'augment de la temperatura de la pell. La ALDH del fetge humà comprèn dos isoenzims, la ADLH-l i la ALDH-II, que difereixen en els seus programes propietats químiques. Doncs bé, els científics han trobat que entre el 40 i el 50 per cent dels nipons presenten una deficiència de l'isoenzim ALDH-ll D'aquí la seva intolerància